Wednesday, April 28, 2010

Kveldsundervisning

Er akkurat kommet hjem fra kveldsundervisning med noen elever fra 10. trinn ved skolen. Har arbeidet med algebra og uoppstilte likninger. Kveldskurs for 10 trinn er noe vi har gjort i flere år på Nærbø ungdomsskule med hell.
Opplegget fungerer på denne måten: På våren i 10. lages det en plan for noen kurskvelder i fagene norsk, matematikk og engelsk. På disse kveldene er det fokus på skriftlig eksamen. I matematikk har vi for eksempel kurs i funksjoner, algebra og et i Excel og Geogebra.
Gulroten for elevene er at to timer med undervisning en kveld i april/mai, gir en hel dag avspasering i juni - etter muntlig eksamen. Gulroten for lærerne er selvsagt sjansen til å lære elevene mer, i tillegg til å avspasere når elevene gjør det :) Påmelding er helt frivillig, og de som ikke benytter seg av tilbudet, får noen "ekstra" dager i juni.
Disse kveldene er kjekke. Elevene møter opplagt (vesentlig mer enn de til vanlig er 08:15) og det er i det hele tatt en mer avslappet atmosfære. Elevene vet de der på frivillig basis. Jeg tror dette gir en ekstra motivasjon. I tillegg har vi lavere terskel for å utvise elever. Skal de være der, må de gjøre seg fortjent til avspaseringen.
Dette gir alt i alt en vinn-vinn situasjon: vi får utnyttet skoleåret bedre og slipper å lage masse tulleopplegg helt på slutten av 10. trinn.
På denne måten får vi utnyttet tidene etter eksamen FØR eksamen!

No comments: